Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu Toplantısı

16 Şubat , Perşembe

Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğünün sekreteryasını yürüttüğü Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu toplantısı Vali Yardımcımız Erol ÖZKAN Başkanlığında; ilgili kurum ve kuruluş amirlerinin katılımı ile 9 Şubat Perşembe Günü saat 14.00’de Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bayram KERKEZ’in açılış konuşmasından sonra kurumların 2016 yılında uyuşturucu ile mücadele konusunda gerçekleştirdiği faaliyetlerin sunumu yapıldı. Toplantı ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve önerilerini sunması ile sonlandırıldı. Toplantıda, 2017-2018 Yerel Eylem Planının kabul edilmesine; kurul toplantılarının 3 ayda bir yapılmasına; Tek sigara satışı yapan işyerlerinin denetimlerinin arttırılmasına; Denetimli Serbestlik kapsamında hastaneye yönlendirilen kişilerden idrar numuneleri alınması sırasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğünün haftada bir gün hastanede kolluk kuvveti görevlendirmesi yapmasına; Belediyelerde metruk binalarla ilgili çalışma yapılmasına; İlgili kurumlar tarafından okul çevrelerinde madde kullanımı yada riskli okullar tespit edildiğinde İl Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesine; İlimizde AMATEM kurulması ile ilgili başlatılan çalışmaların takip edilmesine; ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Hattının tanıtımının yapılmasına; Toplantı tarihi önceden kurumlara bildirilmek üzere bir sonraki toplantının Mayıs ayında yapılmasına karar verilmiştir.